Gevelbekleding | Lemahieu Group

De gevel in harmonie met zijn omgeving

Binnen hedendaagse architectuur met respect voor de omgeving, kiezen we zeer vaak voor gevelbekleding in hout. Niet alleen dankzij de verschillende technieken om hout te verduurzamen maar ook door het enorme aanbod waardoor iedereen een look vindt die past bij de uitstraling van het gebouw.

Met een waaier aan profielen in diverse houtsoorten zijn de vormgevingsmogelijkheden eindeloos: horizontaal of verticaal geplaatste profielen of een combinatie van beide; open of gesloten gevelbekleding, ...

Duurzaam hout met een langere levensduur

Niet elke houtsoort komt in aanmerking voor gevelbekleding. Sommige houtsoorten trekken krom of vormen scheuren. Onder invloed van UV-licht en het weer verloopt bovendien het vergrijzingsproces van bepaalde houtsoorten niet egaal. Ons advies kan helpen in de juiste keuze van de houtsoort, verduurzaming, profiel of afwerking.

De Cedar shingels die Lemahieu Timber Import aankoopt zijn “Number 1 Blue Label”, de beste kwaliteit, kwartier gezaagd uit 100% foutvrij kernhout.

Verbeter de brandreactieklasse

Zowel voor projectbouw als voor particuliere woningbouw, is brandveiligheid een belangrijk thema.

Onze brandvertragende behandeling voor houten gevel- en wandbekleding met Burnblock® verbetert de brandreactieklasse tot B-s1,d0.

De 100% natuurlijke brandvertrager, Burnblock®, waarmee het hout geïmpregneerd wordt, geeft geen kleurveranderingen* en garandeert een gevel die voldoet aan de gevraagde brandreactieklasse conform de Europese regels.

Gevelbekleding project in de kijker

Binnenkijken in de Gentse sporttempel

In het nieuwe sportcomplex aan de Noorderlaan in Gent, staat ‘beleving’ centraal. Niet alleen voor de duizenden Gentse sporters. Naast de velden is er plaats voor een restaurant ‘Serve’, een dakterras, verschillende tribunes en een  kinesitherapieruimte.