Duurzaamheid | Fire Protection | Lemahieu Group

Geen coating nodig tegen uitloging

Bij de brandvertragende behandeling voor hout van Lemahieu Fire Protection® is er geen coating nodig om uitloging tegen te gaan. De duurzaamheid van de brandreactieklasse in de tijd blijft gewaarborgd bij houten buitentoepassingen…

half_widthlemahieu-fire-protection-duurzaamheid-variant-1000-px-x-1000-px

Getest binnen BS EN16755:2017-norm

Om te verifiëren dat er geen coating nodig is tegen uitloging bij brandvertragend hout werden testen uitgevoerd in overeenstemming met EN927-6, één van de drie testopties binnen de nieuwe BS EN16755:2017-norm. De test omvat een versneld verweringsproces met UV en het equivalent van meer dan 120 jaar regen in België.

 

De testen werden uitgevoerd op ThermoWood® grenen en Western Red Cedar en behielden beide brandreactieklasse B, zowel vóór als na de versnelde veroudering, in overeenstemming met testmethode ISO 5560-1: 2015.

Brandreactieklasse B blijft behouden

Over de duurzaamheid van houtproducten, brandvertragend behandeld met Burnblock® via vacüum/druk, geldt het volgende:

 

Het effect van de brandvertragende eigenschappen neemt af in een tempo dat gelijk is aan de degradatie/veroudering van het hout zelf.

 

Dit betekent dat het effectieve niveau van brandvertraging per eenheid hout onveranderd blijft, waardoor Burnblock® zijn brandklasse B behoudt.

Uit het juiste hout gesneden

Onze breed vertakte hout- en platenkennis, innovatieve technieken en duurzame materialen staan samen garant voor ecologisch verantwoorde toepassingen voor binnen en buiten. Graag meer informatie over onze producten of al exact in gedachten wat u in onze capabele handen wilt leggen?