Lemahieu
Fire Protection > Duurzaamheid

Geen coating nodig tegen uitloging

Bij de brandvertragende behandeling van Lemahieu Fire Protection® is er geen coating nodig om uitloging tegen te gaan. De duurzaamheid van de brandreactieklasse in de tijd blijft gewaarborgd bij buitentoepassingen…

half_widthlemahieu-fire-protection-duurzaamheid-variant-1000-px-x-1000-px

Getest binnen BS EN16755:2017-norm

Hiervoor werden testen uitgevoerd in overeenstemming met EN927-6, één van de drie testopties binnen de nieuwe BS EN16755:2017-norm. De test omvat een versneld verweringsproces met UV en het equivalent van meer dan 120 jaar regen in België.

 

De testen werden uitgevoerd op ThermoWood® grenen en Western Red Cedar en behielden beide brandreactieklasse B, zowel vóór als na de versnelde veroudering, in overeenstemming met testmethode ISO 5560-1: 2015.

Brandreactieklasse B blijft behouden

Over de duurzaamheid van houtproducten, brandvertragend behandeld met Burnblock® via vacüum/druk, geldt het volgende:

 

Het effect van de brandvertragende eigenschappen neemt af in een tempo dat gelijk is aan de degradatie/veroudering van het hout zelf.

 

Dit betekent dat het effectieve niveau van brandvertraging per eenheid hout onveranderd blijft, waardoor Burnblock® zijn brandklasse B behoudt.

Uit het juiste hout gesneden

Onze breed vertakte kennis, innovatieve technieken en duurzame materialen staan samen garant voor ecologisch verantwoorde toepassingen voor binnen en buiten. Graag meer informatie over onze producten of al exact in gedachten wat u in onze capabele handen wilt leggen?