Wood Protection | Lemahieu Group

De transformatie van hout in een duurzaam product

In ons machinepark vindt u:

  • 6 ovens voor thermische modificatie
     
  • 4 impregneerinstallaties
     
  • 2 drenkinstallaties
Iconen_Rood-13

Ook in loondienst

Iconen_Rood-12

Grote productiecapaciteit

Iconen_Rood-16

Lange levensduur

Iconen_Rood-14

Gecertificeerd

Wood protection

FSC® of PEFC naaldhout uit Europese bossen wordt vaak toegepast in de tuin, als weidepaal, voor de bouw van tuinhuizen en meer. Onze diverse verduurzamingstechnieken, waaronder thermisch, chemisch en impregneren onder druk zijn nodig om het hout te beschermen en de levensduur te verlengen.

Thermische behandeling

ThermoWood® als alternatief voor tropisch hardhout

ThermoWood® is het resultaat van een 100% natuurlijk en innovatief proces waarbij hout bij hoge temperaturen verhit wordt.

 

Deze behandeling zorgt voor bepaalde chemische veranderingen in het hout, waardoor een duurzaam en stabiel product gecreëerd wordt waar insecten en houtrot geen vat meer op hebben.

 

ThermoWood® is het duurzaam alternatief voor hardhout en wordt zeer vaak toegepast voor gevelbekleding of terras. ThermoWood® van LDCwood is altijd FSC®, PEFC of OLB-gecertificeerd.

Drenken en impregneren

Verleng de levensduur van uw hout

Onze impregneer- en drenkstations (ATG en CTB-B+ gecertificeerd) behandelen het hout met Wolmanit CX-10 zodat het hout in gebruiksklassen 2, 3 en 4 (en 4SP) toegepast kan worden (NBN EN 335).

 

Zo bekomt geïmpregneerd hout een langere levensduur en kan het bijgevolg toegepast worden voor schuttingen, tuinhuizen, tuinschermen, tuinkamers, omheiningen, borders…

Lakken en borstelen

Creëer een persoonlijke look

Onze houten gevelbekledingsprofielen kunnen worden geleverd met een kant-en-klare laklaag. De coating wordt op de meest moderne industriële productielijnen aangebracht in één of twee lagen.

 

Borstelen brengt de textuur van het hout tot leven wat niet alleen een esthetische meerwaarde biedt, maar ook bijdraagt tot een duurzamer product.

Uit het juiste hout gesneden

Onze breed vertakte hout- en platenkennis, innovatieve technieken en duurzame materialen staan samen garant voor ecologisch verantwoorde toepassingen voor binnen en buiten. Graag meer informatie over onze producten of al exact in gedachten wat u in onze capabele handen wilt leggen?