Nieuw: brandvertragend ThermoWood® populier en ThermoWood® fraké

Nieuw: brandvertragend ThermoWood® populier en ThermoWood® fraké

25/01/2024

Deel dit bericht:

Bij Lemahieu Group streven we er voortdurend naar om onze klanten te voorzien van diverse en hoogwaardige oplossingen in hout en platen. 

 

Onze visie op innovatie en kwaliteit wordt opnieuw weerspiegeld in de recente uitbreiding van ons assortiment brandvertragend behandeld hout, waarmee we de mogelijkheid bieden om te voldoen aan de brandreactieklasse-eisen voor gevel- en wandbekleding.

Uitbreiding van ons aanbod

 

Onze divisie die zich toelegt op brandvertragende oplossingen met hout, Lemahieu Fire Protection, heeft al een mooie reputatie opgebouwd door verschillende houtsoorten, waaronder ThermoWood® varianten zoals LDCwood® ayous, es, grenen en vuren, CE-gecertificeerd aan te bieden tot brandreactieklasse B-s1,d0 . Onze brandvertragende behandeling helpt hiermee te voldoen aan de hoogste brandnormen, waardoor hout een veilige en duurzame keuze wordt voor uw gevel- en wandbekleding.

 

We zijn verheugd om aan te kondigen dat ons aanbod nu nog uitgebreider is met de toevoeging van twee nieuwe gecertificeerde houtsoorten: ThermoWood® LDCwood® fraké en populier. Na de nodige tests hebben deze houtsoorten met succes de brandreactieklasse behaald van respectievelijk B-s1,d0 en B-s2,d0.

 

 

Reinier de Graaf Buitenpoli_800x800_LDC-frake

Architecturale mogelijkheden

 

Deze resultaten bieden architecten, aannemers en ontwerpers de mogelijkheid om te kiezen voor een houten bekleding die voldoet aan de eisen voor middelhoogbouw. Met onze CE-gecertificeerde oplossingen, opent ons houtassortiment de deur naar een breed scala aan architecturale mogelijkheden, zonder concessies te doen op vlak van brandveiligheid.

 

Bovendien is er geen onderhoud nodig om de brandreactieklasse te behouden. Daarbovenop doen we dit op een 100% ecologische manier. Het product waarmee we het hout brandvertragend behandelen, Burnblock®, is 100% natuurlijk, 100% biologisch afbreekbaar en Cradle-to-Cradle™ Gold gecertificeerd.

 

 

LDCwood_residentie-oasis-wenduine-photo-cafeine-be-1698_square

Flexibiliteit in look & feel

 

Elk project is uniek. Naast de certificering van deze nieuwe houtsoorten, bieden we nu ook de mogelijkheid om brandvertragend behandeld hout te combineren met een voorvergrijzer of gelakt in een kleur. Uiteraard ook getest en CE gecertificeerd.

 

Ons ruim aanbod aan standaard houtprofielen, geven uw project een persoonlijke uitstraling.

 

 

 

Stap vooruit in brandveiligheid

 

Onze focus op innovatie in brandveiligheid weerspiegelt onze voortdurende inzet om te voorzien in de evoluerende behoeften van de bouwsector. We werken ondertussen verder aan nog meer mogelijkheden.

 

 

Meer weten?

Wenst u graag meer informatie of advies inzake de brandreactieklasse, de Technical sales advisor van Lemahieu Fire Protection® beantwoordt met veel plezier uw vragen.

 

 

Contacteer Geoffrey Moerman

Technical sales advisor van Lemahieu Fire Protection®

Meer weten?

Wenst u graag meer informatie of advies inzake de brandreactieklasse, de Technical sales advisor van Lemahieu Fire Protection® beantwoordt met veel plezier uw vragen.

 

 

Contacteer Geoffrey Moerman

Technical sales advisor van Lemahieu Fire Protection®