Houten geluidschermen langs de snelweg

Houten geluidschermen langs de snelweg

Deel dit bericht:

Impregnatie onder druk

CNC

Impregnatie onder druk

CNC

Constructie

Langs de snelweg R1 in Antwerpen zorgen nieuwe houten geluidsschermen voor een verbeterde leefbaarheid. De geluidschermen maken een belangrijk deel uit van het nieuwe Ringpark West, dat door de aanleg van een bermenlandschap, nieuwe fietspaden en geluidsschermen een positieve bijdrage biedt aan de leefbaarheid in de buurt.

In totaal werden 11.620 m² houten akoestische panelen houten geplaatst. Deze panelen zijn gemaakt uit geïmpregneerd vurenhout en hebben een indrukwekkende hoogte van 8,5 meter, die zich over een afstand van 3 kilometer langs de snelweg uitstrekt. Ze zijn geleverd aan THV Rive Gauche Civile – Rinkônien (Mobilis, Artes Depret, CIT Blaton & Stadsbader).

 

Verduurzaming van vurenhout

 

Lemahieu Group was naast de levering van het vurenhout ook verantwoordelijk voor de verduurzaming ervan. Met ons impregneerstation werd het hout bruin geïmpregneerd met Wolmanit CX-10, waardoor niet alleen de levensduur wordt verlengd, maar het hout ook preventief wordt beschermd tegen houtaantastende zwammen, zachtrot en houtaantastende insecten.

 

De volledige afronding van het Ringpark is gepland voor 2025. Dit project is een samenwerking tussen Oosterweelbouwheer LantisMICE SA als leverancier van akoestische schermen, Lemahieu Group als leverancier van het vurenhout en de behandeling van het hout. Samen dragen wij bij aan de ontwikkeling van een groenere en aangenamere leefomgeving voor de gemeenschap.

MICE SB04 vue globale face avant

Projectfiche

  • Omschrijving: Houten geluidsschermen in vurenhout van Lemahieu Timber import
  • Behandeling: Bruin geïmpregneerd met Wolmanit CX-10 door Lemahieu Timber Wood Protection
  • Hout geleverd aan Mice SA, leverancier van akoestische schermen
  • Bouwheer: Lantis
  • Uitvoerders: THV Rive Gauche Civile – Rinkônien consortium (Artes-Depret, Artes Roegiers, CIT Blaton, Mobilis en Stadsbader) en Arcadis
  • Plaats: R4 Antwerpen West

 

Meer informatie

In beeld

11376-antwerpen-ringpark-west_sb06-vue-detail-panneau-face-avant-600x450
23_01_09_Afrit Kruibeke+geluidsschermen_foto-17
IMG20230713162127
IMG20230713162346
MICE SB04 vue globale face arrière
MICE SB04 vue globale face avant