Circustent in hout

Circustent in hout

Deel dit bericht:

Brandvertragend

Geschaafd

Impregnatie onder druk

Brandvertragend

Geschaafd

Impregnatie onder druk

Gevelbekleding

Constructie

Een nieuwe permanente circustent in staal en hout zet Marchin definitief als circusdorp op de kaart. Voor deze unieke constructie voor Latitude 50 zijn de wanden en het dak bekleed met bruin geïmpregneerd grenen van Lemahieu Group.

Brandvertragend geïmpregneerd grenen

 

Om te voldoen aan de vereiste brandvoorschriften is het hout voor het dak brandvertragend behandeld met Burnblock® tot de vereiste brandreactieklasse. Dankzij de tests van Stabilame, in samenwerking met Buildwise, voldoen de houten gevels ook aan de vereiste brandreactieklasse.

 

Daarna werd het hout bruin geïmpregneerd met onze Wolmanit CX-10, waardoor niet alleen de levensduur is verlengd, maar ook preventief is beschermd tegen schadelijke externe factoren, zoals zachtrot, zwammen en larven van houtaantastende insecten.

lemahieu-projecten_latitude-3

Green Solutions Awards

Dit project won de Green Solutions Awards 2023 in de categorie "Gebouw: Gezondheid en comfort". Naast het milieuvriendelijke ontwerp van het gebouw (decarbonisatie, materialen van biologische oorsprong, ecodesign, enz.) erkent de prijs het concept van biofilie om het welzijn van de bewoners te optimaliseren: zichtbaar hout brengt een gevoel van rust en warmte; het slimme gebruik van speciale technieken, soms hightech tijdens de shows, soms lowtech tijdens de repetities; en inclusie, omdat een specifiek ontwerp van de houten tribunes het mogelijk maakt om er rolstoelen in te installeren, zodat mensen met beperkte mobiliteit op hetzelfde niveau van de circuservaring kunnen genieten als de toeschouwers die op de tribunes zitten.

 

Project fiche

  • Omschrijving: Gevelbekleding in bruin geïmpregneerd grenen
  • Brandvertragend behandeld door Lemahieu Fire Protection® with Burnblock® tot de gewenste brandreactieklasse
  • Ontwerp van Atelier d’architecture Meunier-Westrade srl

Bronnen: StabilameRTBFLatitude50 en Circostrada

 

green-solutions-award-600x338

In beeld

lemahieu-projecten_latitude
lemahieu-projecten_latitude-5
lemahieu-projecten_latitude-3
lemahieu-projecten_latitude-6
lemahieu-projecten_latitude-4
lemahieu-projecten_latitude-cirque-marchin-12