Meer groene stroom voor Gent! | Lemahieu Group

Meer groene stroom voor Gent!

03/06/2022

Deel dit bericht:

Duurzaam ondernemen

Innovatie

Dankzij 15.000 zonnepanelen op onze daken zal Stad Gent in één klap 46 procent van zijn elektriciteitsverbruik uit lokaal geproduceerde hernieuwbare energie halen. De installatie is goed voor 7.000 MWh per jaar, wat gelijkstaat met stroom voor 2.000 gezinnen.

Voorrang voor Gentenaars

De Stad Gent zal de opgewekte energie integraal afnemen voor gebruik in eigen gebouwen. Het gaat niet alleen om een pioniersproject, Gentenaars kunnen ook mee investeren! Voor dit project lanceert burgercoöperatie Beauvent op 21 juni een kapitaaloproep voor een totaalbedrag van € 700.000.

Iedere Gentenaar kan intekenen op maximaal 4 aandelen van € 250, dus voor een maximum van € 1.000 per persoon. Gentenaars die al aandelen bezitten, kunnen bijkopen tot maximaal 25 aandelen. Coöperanten van Beauvent ontvingen in de voorbije 15 jaar een dividend tussen 3,25% en 6%.

Gentenaars krijgen één week voorrang om aandelen te kopen, na deze voorrangsperiode wordt de oproep opengesteld voor andere geïnteresseerden en bestaande coöperanten van Beauvent.

 

Alle informatie vind je op www.zonvoorgent.be