Grootste zonne-installatie in Oostende door Beauvent en Lemahieu Group | Lemahieu Group

Grootste zonne-installatie in Oostende door Beauvent en Lemahieu Group

13/10/2021

Deel dit bericht:

De burgercoöperatie Beauvent en Lemahieu Group investeerden samen meer dan 1 miljoen euro in een zonne-installatie van 2,2 MWp op de daken van Lemahieu Group. Dit zonnepark wordt meteen het grootste zonnepark van Oostende.

De productiesite van Lemahieu Group zal 40% van de groene stroom afnemen

Op enkele maanden tijd werden bijna 5000 XL panelen geïnstalleerd op de daken van Lemahieu Group. Deze installatie zal jaarlijks 2000 MWh groene stroom produceren, of een equivalent van het jaarlijks verbruik van 600 gezinnen.

De productiesite van Lemahieu Group zal 40% van de groene stroom afnemen voor onder andere de verwerking en de verduurzaming van gezaagd hout, en de productie van ThermoWood®. De andere helft wordt geïnjecteerd op het net met een groene stroom-label.

In het kader van deze samenwerking is een joint-venture opgericht, LemBeau bv.

Frédéric Haghebaert, Algemeen Directeur Beauvent: “Deze zonne-installatie bij Lemahieu Group is de grootste in Oostende en de 2de grootste in de geschiedenis van Beauvent. Met onze lokale, coöperatieve aanpak zorgen we voor duurzame investeringen in hernieuwbare energie en laten we de winsten terugvloeien naar de lokale burgers. We danken Lemahieu Group voor de vlotte samenwerking en het vertrouwen.”

“Dit project komt bovenop de realisatie van een grote zonne-installatie deze zomer bij De Lijn in Oostende en onze nieuwe uitbreiding van het Warmtenet Oostende. We zijn trots dat Beauvent zo’n prominente rol kan spelen in de realisatie van het Klimaatplan: Leefbaar Oostende 2050 van Stad Oostende en bijdragen tot een significante reductie van de CO2-uitstoot in Oostende”.

Mike Lemahieu, CEO Lemahieu Group: “De samenwerking met Beauvent kadert in ons duurzaamheidsbeleid en ons continu streven om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Dankzij deze installatie reduceren we onze jaarlijkse CO2-uitstoot met 920 ton of een equivalent van de uitstoot van 273 personenwagens. Onze groene ambities hebben begin dit jaar ook geleid tot het certificaat van CO2-neutraal bedrijf.

Tot slot wensen we het Beauvent-team te bedanken voor de zeer professionele samenwerking.”

inlinenews-lemahieu-beauvent-520-x-520-px-2

Schepen Mens & Milieu Stad Oostende, Silke Beirens: “Dit jaar rolde het Klimaatplan: ‘Leefbaar Oostende’ van de persen. Het was van meet af aan duidelijk dat we onze torenhoge ambities niet alleen zouden kunnen waarmaken. We hebben onze partnerorganisaties, burgers én bedrijven nodig om de doelstellingen mee te helpen realiseren. Eén van de vele maatregelen die we willen versterken, is het opschalen van de plaatsing van PV-panelen op grote (bedrijfs)daken. Door de komst van deze zonne-installatie nemen Beauvent en Lemahieu Group meteen een vliegende start en is de toon voor de toekomst onmiddellijk gezet.”