Houtbouw | Lemahieu Group

Van massief hout tot engineered wood products

Lemahieu Timber Import biedt een groot aantal producten aan voor houtbouwconstructies. Als houtimporteur selecteren we met de grootste zorg zowel massief hout als hoog-technisch ontwikkelde houtproducten (Engineered Wood Products).

Lemahieu Group - Timber Import_520 x520px - Producten voor houtbouw - 300 dpi

Constructiehout

Plus_blauw

Naaldhoutsoorten hebben het voordeel dat ze een uitstekende verhouding kwaliteit/prijs bieden. Ze hebben een laag gewicht ten opzichte van hun mechanische weerstand en zijn ook overvloedig beschikbaar in Europese duurzaam beheerde bossen.

In deze categorie kan u bij ons terecht voor:

  • Vuren en Noors vuren uit Noord-Europa

  • Grenen en Noors grenen uit Noord-Europa

  • Europese Douglas of Oregon pine uit Noord-Amerika

SLS

Plus_blauw

SLS staat voor Scandinavian Lumber Standard, een verwijzing naar de herkomst en geldende normering, maar algemeen gaat het om massief vurenhout, 4-zijdig geschaafd en voorzien van afgeronde hoeken in houtsterkte C18/C24 (EN 338).

 

SLS heeft van nature een beperkte duurzaamheidsklasse en gebruiksklasse en is daardoor alleen geschikt voor binnentoepassingen. Optioneel kan het hout daarom worden verduurzaamd door het te drenken of te impregneren tot gebruiksklasse 2 (EN 335): hout niet geschikt voor grondcontact of buitentoepassing maar dat wel tijdelijk vochtig kan worden.

KVH

Plus_blauw

KVH® of KonstruktionsVollHolz betreft massief constructiehout met nauwkeurig gedefinieerde producteigenschappen (EN 14081-1). Het hout wordt in de oven gedroogd, vervolgens op sterkte gesorteerd tot meestal C24 en verwerkt tot een gevingerlast houtproduct van massief vurenhout (EN 15497:2014).

Dankzij de gebruikte productiemethode en het lage vochtgehalte heeft het weinig neiging tot scheuren en is het maatvast. (bron: www.kvh.eu)

Gelamelleerde balken

Plus_blauw

Gelamelleerde balken zijn samengesteld uit vurenhouten planken die op sterkte werden gesorteerd, gevingerlast tot lange lamellen en vervolgens werden geschaafd, verlijmd en geperst.

 

Hierbij is de draad van het hout in alle verlijmde delen gelijkgericht, zodat het in dit opzicht te vergelijken is met een natuurlijk massief stuk hout. Gelamelleerd hout heeft hierdoor echter een grotere sterkte en stijfheid dan dimensionaal hout van vergelijkbare grootte.

LVL

Plus_blauw

Gelamineerd fineerhout, laminated veneer lumber (LVL) is een structureel, technisch ontwikkeld houtproduct, samengesteld uit verlijmde fineerlagen. Afhankelijk van het type LVL, lopen de fineren allemaal in de lengterichting of worden sommige fineren kruislings verlijmd. De belangrijkste eigenschappen van LVL zijn de hoge sterkte, stijfheid, rechtheid en dimensionele stabiliteit.

Steico I-liggers

Plus_blauw

Een I-ligger of I-joist is een structureel, technisch ontwikkeld houtproduct en is samengesteld uit een boven- en onderflens in LVL.

 

De flenzen worden met de hardboard plaat vochtwerend verlijmd in een volledig geautomatiseerd productieproces onder strikte kwaliteitscontrole. Het doorboren van de kernplaat voor passages van ventilatiekanalen en andere leidingen is mogelijk mits het naleven van enkele vuistregels, eigen aan het project.

CLT

Plus_blauw

Kruislaaghout of Cross Laminated Timber (CLT) wordt geproduceerd op basis van op sterkte gesorteerde en gevingerlaste vurenhouten lamellen. In tegenstelling tot gelamelleerd hout worden deze echter kruislings ten opzichte van elkaar en in verschillende lagen verlijmd met PU- of MUF-lijm en vervolgens geperst tot grote panelen. Als alternatief voor verlijmde panelen zijn er panelen op de markt met aluminium nagels of deuvelverbindingen.

 

Op die manier ontstaat een massief bouwelement in hout dat inzetbaar is als structureel wand-, vloer- of dakelement.

Steico

Plus_blauw

STEICO is marktleider op het gebied van fabricatie en verkoop van isolatiematerialen uit houtvezel.

 

Daarnaast staan ze ook bekend voor milieuvriendelijke bouwproducten op basis van hernieuwbare grondstoffen, zoals I-Liggers en LVL.

Uit het juiste hout gesneden

Onze breed vertakte hout- en platenkennis, innovatieve technieken en duurzame materialen staan samen garant voor ecologisch verantwoorde toepassingen voor binnen en buiten. Graag meer informatie over onze producten of al exact in gedachten wat u in onze capabele handen wilt leggen?