Brut hout | Lemahieu Group

Brut hout

Het is onze ambitie om onze klanten zo snel mogelijk te bedienen en houden daarom een breed assortiment brut hout in elke gewenste kwaliteit op voorraad.

RoughTimberTrimmed

Grenen

Plus_blauw

Grenen is, net als vuren, één van de meest gebruikte naaldhoutsoorten met een scala aan kwaliteiten. Lemahieu TimberImport selecteert, afhankelijk van de gewenste kwaliteit, dit hout van de den uit zagerijen in het hoge noorden (Noord-Europa). Hoe kouder het klimaat, hoe stabieler en vormvaster het hout.

 

We hechten veel belang aan duurzaam en verantwoord bosbeheer. Grenen van Lemahieu Timber Import is daarom altijd FSC® of PEFC-gecertificeerd.

Vuren

Plus_blauw

Vurenhout is één van de meest gebruikte naaldhoutsoorten met een scala aan kwaliteiten. Lemahieu Timber Import importeert dit hout van de fijnspar uit zagerijen in het hoge noorden (Noord-Europa). Hoe kouder het klimaat, hoe stabieler en vormvaster het hout.

 

We hechten veel belang aan duurzaam en verantwoord bosbeheer. Vurenhout van Lemahieu Timber Import is daarom altijd FSC®- of PEFC- gecertificeerd.

Douglas

Plus_blauw

Douglas is één van de hardste naaldhoutsoorten en zeer geschikt voor zowel binnen als buiten. Onze leveranciers van Douglas in Frankrijk zorgen voor een duurzaam evenwicht en verantwoord bosbeheer.

 

Dankzij de CE-keuring garanderen we de beste kwaliteit. Om Douglas te beschermen tegen bv. houtrot en houtaantastende zwammen, verduurzamen we Douglas door middel van drenking of impregnering.

Western Red Cedar

Plus_blauw

Western Red Cedar wordt door onze afdeling Timber Import aangekocht bij vaste partners in Canada, altijd met PEFC-label. Afhankelijk van de vraag van de klant en de gewenste toepassing selecteren we de kwaliteit.

 

Ook ceder shingles behoren tot ons gamma.

Douglas Fir

Plus_blauw

Douglas Fir groeit in Noord-Amerika en wordt bij ons ook omschreven als Oregon Pine. Het is één van de meest polyvalente houtsoorten op de markt en kan voor talloze toepassingen binnen en buiten gebruikt worden.

 

Om Douglas Fir te beschermen tegen bijvoorbeeld houtrot en houtaantastende zwammen, verduurzamen we het hout door middel van drenking of impregnering.

Yellow Pine

Plus_blauw

Southern Yellow Pine die Lemahieu Timber Import aankoopt, komt uit uitgestrekte Canadese bossen die niet alleen economisch belangrijk zijn; het duurzame bosbeheer heeft ook ecologische een zeer grote waarde.

 

Elke partij hout wordt visueel gekeurd: zowel SAPS (topkwaliteit) als PRIME worden via boten verscheept naar onze magazijnen in Gent.

Western Hemlock

Plus_blauw

De Western Hemlock die we importeren uit Noord-Amerika en Canada is 100% afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en is PEFC-gecertificeerd.

 

Omdat deze houtsoort weinig duurzaam, maar goed vochtbestendig is, wordt Hemlock hoofdzakelijk toegepast voor interieurafwerking en sauna’s.

Afrormosia

Plus_blauw

Afrormosia is zeer duurzaam en geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Door de mooie goudbruine kleur kan het een echte eye-catcher zijn in uw woning.

 

Afrormosia die u bij ons aankoopt, voldoet aan de EUTR-wetgeving.

Afzelia

Plus_blauw

Van de 5 botanische Afzelia-soorten op de markt, importeren wij de ‘Doussié’;  de meest duurzame soort (duurzaamheidsklasse I).

 

Deze zeer duurzame en stabiele soort kan zowel binnen als buiten toegepast worden.

 

Afzelia die u bij ons aankoopt, voldoet aan de EUTR-wetgeving.

Padoek

Plus_blauw

Met zijn prachtige koraalrode tot paarsbruine kleur en zijn zeer duurzame en stabiele eigenschappen, leent deze houtsoort zich uitstekend voor hoogwaardige gevelbekleding en terrasprofielen.

 

Padoek die u bij ons aankoopt, voldoet aan de EUTR-wetgeving.

Ipé

Plus_blauw

Ipé is één van de meest bekende houtsoorten uit Zuid-Amerika (Brazilië) en wordt voornamelijk ingevoerd vanuit Brazilië. Met een duurzaamheidsklasse I en hoge stabiliteit is het uitermate geschikt voor buitenconstructies, gevelbekleding, terrassen (rond zwembaden) en buitenschrijnwerk.

 

Ipé die u bij ons aankoopt, voldoet aan de EUTR-wetgeving.

Walaba

Plus_blauw

Met een levensduur van ongeveer 40 jaar, is Walaba één van de sterkste hardhoutsoorten (duurzaamheidsklasse I). Deze Surinaamse houtsoort bevat veel olie en hars waardoor het zeer stabiel is en vaak voor vlonders, onderbalken, omheiningen, … gebruikt wordt.

 

Walaba die u bij ons aankoopt, voldoet aan de EUTR-wetgeving.

Cumaru

Plus_blauw

Deze duurzame houtsoort (duurzaamheidsklasse I) is geelbruin tot roodbruin met donkere nerven. Cumaru wordt soms als alternatief voor Ipé aangeboden en wordt voornamelijk toegepast voor zwarte constructies, geluidsschermen, damwanden, buitenschrijnwerk en terras.

 

Cumaru uit Brazilië wordt uitsluitend aangekocht bij leveranciers die de legale oorsprong van het hout kunnen aantonen, conform de EUTR-wetgeving.

Massaranduba

Plus_blauw

Deze populaire houtsoort uit Zuid-Amerika (Brazilië) is zeer duurzaam (duurzaamheidsklasse I) en laat zich gemakkelijk bewerken. Het is uitermate geschikt voor zware draagconstructies, industriële vloeren, buitenschrijnwerk en waterbouwkundige werken.

 

Massaranduba uit Brazilië wordt uitsluitend aangekocht bij leveranciers die de legale oorsprong van het hout kunnen aantonen, conform de EUTR-wetgeving.

Itauba

Plus_blauw

De tropische hardhoutsoort Itauba is zeer duurzaam, sterk en stabiel (duurzaamheidsklasse I). De kleur van het hout varieert van beigegeel tot (donker)bruin en is geschikt voor zowel binnen –als buitentoepassingen: terrassen, constructie, waterbouwkundige werken, gevelbekleding, ….

 

Itauba uit Zuid-Amerika (Brazilië), kopen we uitsluitend aan bij leveranciers die de legale oorsprong van het hout kunnen aantonen, conform de EUTR-wetgeving.

Dark Red Meranti (DRM)

Plus_blauw

Dark Red Meranti is een verzamelnaam voor een groot aantal soorten die hoofdzakelijk vanuit Maleisië geïmporteerd worden.

 

De Dark Red Meranti die Lemahieu Timber Import aankoopt: ‘Select & Better’ garandeert de betere kwaliteit (kwaliteiten vastgelegd volgens de Malaysan Grading Rules) en is bovendien PEFC-gecertificeerd en conform de EUTR-wetgeving.

 

Dark Red Meranti is perfect geschikt voor zowel binnen- als buitenschrijnwerk.

Uit het juiste hout gesneden

Onze breed vertakte hout- en platenkennis, innovatieve technieken en duurzame materialen staan samen garant voor ecologisch verantwoorde toepassingen voor binnen en buiten. Graag meer informatie over onze producten of al exact in gedachten wat u in onze capabele handen wilt leggen?