Lemahieu Group neemt JenoWood en JenoPly over

NIEUWS

Lemahieu Group neemt JenoWood en JenoPly over

25/04/2023

Deel dit bericht:

Houtbouw

Innovatie

Gevelbekleding

Plaatmateriaal

De complementariteit in cultuur en visie van beide firma’s zorgden ervoor dat de onderhandelingen zeer vlot verliepen.
Met de overname versterkt Lemahieu Group haar aanwezigheid op de Nederlandse markt.

Een strategisch antwoord

Gezien de huidige marktomstandigheden en de toekomstige uitdagingen in de sector, is deze overname een strategisch antwoord dat volledig kadert in de historische en strategische visie van de Lemahieu Group.
 

Lemahieu Group neemt JenoWood en JenoPly over_Quote Mike

Met de integratie van JenoWood en JenoPly binnen onze groep verankeren we onze aanwezigheid op de Nederlandse markt, met respect voor onze relaties met de huidige stakeholders, waaronder onze klanten. We garanderen dat we een loyale leverancier blijven voor de houthandels, bouwgroothandels en de houtverwerkende industrie. De integratie van JenoWood en JenoPly is dan ook een proactieve en belangrijke stap in de verdere groei van onze groep.”

Dave van der Werff, oprichter en CEO van JenoWood en JenoPly blijft met veel passie aan het roer:

Samen met zijn team zullen JenoWood en JenoPly vanuit hun vestiging in Hem hun klanten blijven bedienen.

 

"Lemahieu Group is een familiebedrijf met zeer veel passie voor het product 'hout'. Door de overname kunnen wij de sterke groei van de afgelopen jaren verderzetten en de marktpositie vergroten. Met het uitgebreide programma en bewerkingsmogelijkheden van Lemahieu Group kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn."

Dave van der Werff

Lemahieu Group

Lemahieu Group werd in 1932 opgericht door de familie Lemahieu en is uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de hout- en platensector en het brengen van toegevoegde waarde voor hout.

Met een uitgebreid machinepark voor het zagen, schaven, impregneren, drenken, CNC en brandvertragend behandelen van hout zijn ze een trouwe partner geworden voor de houthandel, bouwstoffers en de houtverwerkende industrie.

Met twee vestigingen in België en een dochteronderneming LDCwood (producent van ThermoWood®) realiseert de groep een omzet van 125 miljoen euro.

Logo JenoWood

JenoWood & JenoPly

Sinds 2016 importeert het familiebedrijf JenoWood en JenoPly, met een omzet van 18 miljoen euro, hout vanuit alle werelddelen en staan ze garant voor hout in topkwaliteit. JenoWood staat voor dezelfde waarden als Lemahieu Group, met name Drive, Trust en Family.