nieuwsbrief | contact | NL | FR | EN | DE
Platen
Platen
Medite / Smartply

Lempan Panel Import is verdeler van de producten van Medite |Smartply, een toonaangevende fabrikant van duurzame houten bouwplaten.


Cembrit

Cembrit is één van de grootste Europese producenten van multifunctionele bouwproducten op basis van vezelcement.


Multiplex

Multiplex en triplex zijn plaatvormige composietmaterialen die opgebouwd zijn uit een oneven aantal houtfineerlagen die kruiselings op elkaar verlijmd worden.

Oorspronkelijk werd de benaming "triplex" enkel gebruikt voor platen met 3 lagen en "multiplex" voor de platen met 5 of meer lagen. Tegenwoordig gebruikt men de benamingen "triplex" en "multiplex" ook wel door elkaar.

Betonplex

Betonplex is een multiplex waarop een  filmtoplaag is aangebracht. Dit vormt een harde en waterdichte afwerking van het hout dat daardoor geen nabehandeling nodig heeft.

Betonplex wordt onder andere speciaal gemaakt om er bekisting van te maken voor het storten van beton. Vanwege het zeer gladde oppervlak kan betonplex ook toegepast worden voor opbergruimten, aanhangwagens, dierenhokken, glijbanen, bekleding van vloeren en wanden van bedrijfsauto's.
OSB

Oriented Strand Board (OSB) is een bepaald type houtplaat. De plaat is samengesteld uit verschillende lagen houtschilfers van een vooraf bepaalde vorm en dikte, die onderling door een bindmiddel zijn verbonden.

In het Nederlands: "plaat gemaakt van gerichte houtschilfers". De schilfers (strands) van de buitenlagen zijn evenwijdig aan de plaatlengte gericht (oriented), die van de binnenlaag zijn ofwel willekeurig gestrooid ofwel dwars gericht op de lengterichting van de plaat.
MDF

Medium-Density Fibreboard of MDF is geperst board met een middelharde dichtheid. MDF is dus geen merknaam, maar een soortnaam. (De Brits-Engelse spelling is fibre.) De houtvezels zijn gedroogd en door middel van harsen met elkaar verbonden.

High-Density Fibreboard (HDF) is een MDF van hogere kwaliteit waarbij de vezels sterker geperst worden tot een plaat met een hogere dichtheid.Spaanplaten

Spaanplaat wordt gemaakt uit zaagsel, kleine stukjes (spaanders) hout en een bindmiddel, meestal een kunsthars. Deze houtspaanders komen niet alleen van bomen, maar ook worden er soms kleine stukjes gebruikt van houtachtige planten.
Hardboard

Hardboard is een plaatmateriaal. Net als zachtboard wordt hardboard vervaardigd uit houtvezels. Bij hardboard wordt echter de natte vezelmassa onder hoge temperatuur en zeer hoge druk geperst om het vocht eruit te halen. Dit gebeurt op een fijn kopergaasnet waarvan de afdruk altijd te zien blijft aan de achterkant.
Zachtboard

Zachtboard is een materiaal dat gemaakt wordt uit houtvezels. Deze vezels bevatten de natuurlijke bindstof lignine waardoor de vezels bij elkaar worden gehouden. Er wordt dus geen extra lijm toegevoegd. Van de natte vezelmassa worden platen gevormd. Het board wordt daarna gedroogd zonder het te persen.

Zachtboard is poreus en daardoor geluiddempend. Het is vochtgevoelig. Zachtboard kan extra behandelingen ondergaan waardoor het beter vochtbestendig wordt en ook brandveilig.
Allin / Bruynzeel

Allin / Bruynzeel, een naam in houtbewerking, is specialist in het vervaardigen van hoogwaardig plaatmateriaal (vooral in okoumé). Tot de befaamde producten behoren triplex en multiplex; diverse lagen geselecteerd fineer, vakkundig op elkaar gelijmd tot strakke, gave panelen, die zowel in jachtbouw alsook in de nieuwbouw en renovatie kunnen worden toegepast.

10 items found   |    << prev  next >>

© 2019 | sitemap | privcy policy