news
news
Bezoek Lemahieu&Lempan op het Houtpaviljoen (Bouwbeurs) in Utrecht van 4 tot 8 februari 2019

Tijdens de Bouwbeurs in Utrecht bundelen bedrijven, actief in de houtsector, hun kennis en expertise in één grote stand van 200 m2. Onder de titel: BOUWEN op HOUT! willen ze het gebruik van hout in de bouw promoten.

Lemahieu Group gelooft in hout als duurzaam bouwmateriaal en zet als Golden Sponsor mee zijn schouders onder dit initiatief.

Kom gerust even langs en ontdek ons uitgebreid gamma hout en platen alsook onze mogelijkheid tot custommade afwerking in onze productievestiging in Oostende. Je vindt ons in hal 10 (stand 10.F010).

Registreer je hier voor gratis toegang.

Beste Belgische Houtonderneming?
Sinds 1932 bouwt Lemahieu&Lempan aan een ecologische toekomst voor hout. Dankzij innovatieve investeringen, slagen we erin de groep klaar te stomen voor de grote uitdagingen van morgen.

We zijn trots en dankbaar dat onze klanten en stakeholders ook geloven in ons verhaal en ons nomineerden voor 'Beste Belgische Houtonderneming', dé wedstrijd in de houtbranche, georganiseerd door Houtwereld.

Stemmen voor Lemahieu/Lempan, is kiezen voor een verantwoorde toekomst van hout.
Stem hier.Lemahieu&Lempan is de nieuwe leverancier van het 100% ecologisch en brandvertragend impregneren van hout met Burnblock® in de Benelux

Vanaf april 2018 zal in onze vestiging in Oostende de nieuwe drukimpregnatie-installatie voor brandvertrager operationeel zijn. De autoclaaf zal in staat zijn om hout en platen te impregneren met een 100% natuurlijk en niet-toxisch product.
Lemahieu en Burnblock® hebben hiervoor een overeenkomst getekend waarmee Lemahieu de impregnering voor de Benelux zal aanbieden - met Burnblock® als brandvertrager.

BURNBLOCK® is getest en gecertificeerd door onafhankelijke externe instituten en alle brandtests werden uitgevoerd bij enkele van de meest erkende testinstituten in Europa, zoals RI.SE (SP-Fire) in Zweden, MPA in Duitsland en BRE I, Groot-Brittannië.

Lemahieu heeft geïnvesteerd in de nieuwste technologie om te zorgen voor een goede registratie en rapportering van de behandeling. Omdat het gezaagde hout en multiplex na de behandeling altijd moeten worden gedroogd, investeert Lemahieu ook in nieuwe droogcapaciteit.

Mike Lemahieu: "We doen er alles aan om de beste resultaten te behalen zowel op het gebied van brandtechnologie als milieuvriendelijkheid. Met BURNBLOCK® kijken we uit naar het implementeren van één van de beste en meest milieuvriendelijke brandvertragende producten op de markt.
We volgden de ontwikkeling en vraag naar geïmpregneerd hout en platen al lang, maar waren tot nu toe nog niet bereid om te investeren, voornamelijk vanwege de vele tekortkomingen van de huidige producten op de markt,"
zegt Mike Lemahieu.
"Maar toen de mogelijkheid met BURNBLOCK® kwam, was er geen twijfel mogelijk - we doen het beste van het beste - hun ingrediënt is gecertificeerd als 100% natuurlijk en niet-toxisch, het is een 100% afbreekbaar materiaal met de beste brandclassificatie voor hout en platen mogelijk.
Burnblock® past dan ook volledig in de strategie van Lemahieu en creëert toegevoegde waarde voor onze natuurlijke producten, hout en panelen. BURNBLOCK® is een klasse apart, met een grondig getest product en een wereldoctrooi, en met vele jaren gedocumenteerde ontwikkeling en investeringen."


Mike Lemahieu                     Hroar Bay-Smidt
Lemahieu Houtimport           Burnblock®


Nieuwe investering: onze derde autoclaaf!
Nieuwe investering: onze derde autoclaaf, volledig geautomatiseerd. Bekijk alvast het filmpje van de werking.

4 items found   |    << prev  next >>